Welke soorten bemiddeling zijn er?

Bemiddeling (mediation in Nederland) is een interventie van een bemiddelaar om 2 of meer personen, partijen of groepen die een (aankomend) geschil hebben samen te brengen teneinde onderling tot een oplossing te komen. Met andere woorden: iedereen die met een conflict te maken krijgt kan terecht bij een bemiddelaar. Dat kan bij een scheiding zijn, bij een geschil met de buren, maar ook bij een geschil met de werkgever of bij een ruzie met een ondernemer.

Lees meer »

Gratis bemiddeling? Dit zijn de inkomensgrenzen

Pro Deo voor bemiddeling is hetzelfde als een pro deo advocaat. Wanneer u niet over voldoende middelen beschikt, kan u recht hebben op rechtsbijstand. U kunt dan gedeeltelijk of volledig kosteloos gebruik maken van de dienstverlening van een erkend bemiddelaar.

Lees meer »

Yes, vakantie!

Eindelijk is het vakantie! Even niet werken, de boel de boel laten. Spelen met de kinderen of lekker relaxen met uw partner. Telefoon en pc uit, vakantiegevoel aan!

Lees meer »

Wat gaan we doen bij een bemiddelaar?

Voor een scheiding of een ander conflict hoeft u tegenwoordig niet meer naar een advocaat of rechter. U kunt nu ook eenvoudig terecht bij een bemiddelaar. Wanneer deze  ook nog erkend is bij de Federale Bemiddelingscommissie, dan kan ook het juridische aspect van een conflict worden geregeld. Maar wat gebeurt er eigenlijk bij een bemiddelaar, wat moet ik doen of wat wordt van mij verwacht?

Lees meer »

Samen naar een vreedzame oplossing met burenbemiddeling!

Samen naar een vreedzame oplossing! Om deze zin kracht te geven, werken wij nu ook samen met het kanton Borgloon. Als burenbemiddelaar werken we naar een vreedzame oplossing en fijne gemeenschappelijke buurt! Hebt u een conflict met uw buren en komt u er zelf niet uit? Via uw wijkagent kunt u kosteloos in contact met ons en onze collega's komen. Werk mee aan een vreedzame oplossing en conflictloze buurt!

Lees meer »

Beter een goede buur dan een verre vriend

Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik gewoond in mijn ouderlijk huis. Eerst als dochter en later als eigenaar. Van jongs af aan wist ik wie mijn buren waren, kon ik er terecht voor een babbel of kreeg ik hulp. Burenruzies waren een ‘ver van mijn bed-show’ en een goede buur was een vanzelfsprekendheid voor mij.

Lees meer »

Welke mogelijkheden zijn er als ik wil scheiden?

Wanneer ment beslist om te scheiden is er vaak al veel gebeurd. Soms lopen de gemoederen hoog op, maar soms lijkt het alsof het vuurtje in de relatie al lang uit is. Scheiden is meestal een vervelende periode waar we graag snel en goed een punt achter willen zetten.

Lees meer »