Jonge gezinnen, grote uitdagingen

Gepubliceerd op 8 juni 2023 om 14:11

Jonge gezinnen, grote uitdagingen

 

Het is een droom van velen: een eigen gezin. De één wenst een kroostrijk gezin en de ander vindt het al goed als er 1 kind is. De één begint extra vroeg en de ander wanneer zijn of haar carrière al vorm genomen heeft. Hoe dan ook: een eigen gezin maakt ons gewoon gelukkig!

Sommige periodes zijn voor een gezin uitdagender dan andere periodes. Wanneer de kinderen klein zijn, kunnen slapeloze nachten de rol als ouder en partner heel erg bemoeilijken. Jullie hebben misschien het gevoel dat jullie moeten hollen van het een naar het ander, jullie zijn constant bezig en hebben geen tijd. Geen tijd voor jullie zelf, maar ook geen tijd voor elkaar.

Helaas is dit ook een periode waar veel stellen tot een breekpunt komen en hun relatie beëindigen. De weg naar een advocaat of bemiddelaar is snel gevonden. Dat is jammer, want deze periodes zijn eigenlijk fases en fases gaan voorbij. Het kunnen dus ook leertrajecten zijn om jullie als stel dichter bij elkaar te brengen.  Om terug te gaan naar jullie balans.

Om jullie balans te vinden is er tijd nodig voor jezelf en tijd nodig voor elkaar. Er moet rust en begrip gevonden worden door goed te praten, maar ook door goed naar elkaar te luisteren. Relatiebemiddeling kan dan een eerste stap zijn.  Er wordt tijd gemaakt om op een juiste manier met elkaar te communiceren. Voor nu en voor jullie toekomst. Benieuwd hoe Bemiddeling Niessen dat voor jullie kan doen? Check onze website, neem contact op met Huisartsennetwerk de Parel of bel met 0472 84 36 17.

Samen naar een vreedzame oplossing!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.