Gratis Bemiddeling via Pro Deo

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 14:21

Rechtsbijstand of Pro Deo

 

Een conflict (gedeeltelijk) kosteloos oplossen

Een conflict oplossen is niet makkelijk. Bij een conflict denken we al gauw aan een scheiding, ruzie tussen ouders en kinderen, ruzie tussen kinderen, burenruzie of misschien wel ruzie bij een erfenis. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: Er is veel emotie, verdriet of boosheid en vooral gekwetstheid.

 

Als het hierdoor allemaal niet mogelijk is om een oplossing samen te vinden is een derde neutrale persoon de enige oplossing om te proberen het leefbaar te maken: een bemiddelaar, maar dat kost geld. Het is goedkoper dan een advocaat, maar kan een bemiddelaar ook werken via pro deo? Het antwoord hierop is JA!

Rechtsbijstand of Pro Deo

Bemiddeling bij echtscheiding kan net als bij een advocaat pro deo: gedeeltelijk of geheel kosteloos.

Pro deo gaat op basis van inkomen. Simpel gezegd wordt er gekeken naar wat de financiële middelen van ieder persoon is. Vallen deze onder een bepaalde grens dan kunnen er 2 zaken gebeuren: ofwel wordt alles door de overheid vergoed ofwel worden de kosten gedeeltelijk vergoed.

 

Hoe krijg ik recht op rechtsbijstand of Pro Deo

Of je recht hebt op gehele of gedeeltelijke vergoeding wordt door de overheid bepaald. Als jullie denken dat jullie of 1 van jullie recht heeft hierop? Bespreek dit dan met de bemiddelaar voordat jullie met de gesprekken starten. Rechtsbijstand kan alleen worden toegekend als je bemiddeld via een erkende bemiddelaar.

Wat kan Bemiddeling Niessen voor mij doen

Bemiddeling Niessen is een erkende familiale bemiddelaar en werkt ook via rechtsbijstand of pro deo. Blijf dus niet langer in een slechte situatie zitten. Neem contact op en ga voor een vreedzame oplossing!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.